Biokänslan hemma i soffan

Utvalda bilder Biokanslan hemma i soffan - Biokänslan hemma i soffanIdag är det möjligt att titta på filmer på flera olika sätt. Det går att hyra filmer, både som DVD och på streamingtjänster. Det är även möjligt att se film på bio. Men vilket alternativ är bäst? Det beror helt enkelt på vad varje person själv tycker. Att gå på bio har blivit mindre populärt under de senaste åren, speciellt när streamingtjänsterna började dyka upp. Men det är fortfarande möjligt.

Postbild Biokanslan hemma i soffan Skapa biosalong hemma - Biokänslan hemma i soffanSkapa biosalong hemma

Att titta på film hemma är det populäraste alternativet. Vad vissa har valt att göra är att sätta upp en egen liten biosalong i sitt hem. Det kan dock kosta en hel del så chansen finns att du måste låna pengar online för att ha råd med det hela. Vill du däremot inte gå fullt ut finns det några budgettips på vad du kan göra för att skapa biokänslan hemma.

Det första tipset är att sätta upp bilden på rätt höjd. Många personer placerar ofta skärmen för högt upp vilket kan göra det jobbigt att titta på den. För att hitta den rätt höjden behöver du bara sätta dig på soffan, blunda och när du öppnar ögonen och tittar rakt fram är det den platsen skärmen bör sitta på.

Postbild Biokanslan hemma i soffan Ett annat tips ar att morklagga rummet och mojligtvis ljuddampa det - Biokänslan hemma i soffanEtt annat tips är att mörklägga rummet och möjligtvis ljuddämpa det. Det kan du göra genom att placera ut mattor, tjocka mörka gardiner och andra textiler. Skulle rummet ha många hårda väggar finns det en risk att ljudet kommer att bidra till ekon. Häng därför upp lite textiler och andra mjuka material så kommer det förhindra det värsta ekot.

The Walking Dead – den populära zombie-serien

Utvalda bilder The Walking Dead den populara zombie serien - The Walking Dead - den populära zombie-serienThe Walking Dead är en av de populäraste tv-serierna om zombies över hela världen. Serien hade premiär 2010 och den är baserad på serietidningen med samma namn.

Postbild The Walking Dead den populara zombie serien Handlingen borjar med att Rick Grimes - The Walking Dead - den populära zombie-serienHandlingen börjar med att Rick Grimes, en småstadssheriff, blir skjuten vilket leder till att han hamnade i koma. När han sedan vaknar upp, helt ensam, på sjukhuset inser han att någonting är fel. Förvirrad och omtumlad tar han sig hemåt där han inser att både sonen och frun är försvunna. Grimes blir då besluten på att lista ut vad som egentligen hänt med sin familj. Det dröjer dock inte jättelänge innan han inser att världen har blivit drabbad av en epidemi, en zombie-epidemi.

Serien hade som sagt premiär år 2010 och har i skrivande stund 10 säsonger. Det sägs komma en 11 säsong med premiär i augusti år 2021. Sedan får vi helt enkelt vänta och se ifall det är den allra sista eller om det kommer mer av den spännande serien.

Postbild The Walking Dead den populara zombie serien Andrew Lincoln - The Walking Dead - den populära zombie-serienAndrew Lincoln

I huvudrollen som Rick Grimes får du möta Andrew Lincoln. Lincoln föddes 1973 i London och han gjorde sitt första kameraframträdande år 1994 i komediserien ”Births and Deaths”. Lincolns första stora roll var dock i BBC-dramat ”This Life” där han hade rollen som en av huvudpersonerna ”Edgar ”Egg” Cook”. Lincoln började spela rollen som Grimes år 2010 och stannade kvar i serien fram till säsong 9. Han har sagt att anledningen till varför han valde att lämna serien var så han kunde ha mer tid till sin familj istället. Tråkigt för fansen men samtidigt förstår nog de flesta varför han tog det beslutet.