Biokänslan hemma i soffan

Idag är det möjligt att titta på filmer på flera olika sätt. Det går att hyra filmer, både som DVD och på streamingtjänster. Det är även möjligt att se film på bio. Men vilket alternativ är bäst? Det beror helt enkelt på vad varje person själv tycker. Att gå på bio har blivit mindre populärt under de senaste åren, speciellt när streamingtjänsterna började dyka upp. Men det är fortfarande möjligt.

Skapa biosalong hemma

Att titta på film hemma är det populäraste alternativet. Vad vissa har valt att göra är att sätta upp en egen liten biosalong i sitt hem. Det kan dock kosta en hel del så chansen finns att du måste låna pengar online för att ha råd med det hela. Vill du däremot inte gå fullt ut finns det några budgettips på vad du kan göra för att skapa biokänslan hemma.

Det första tipset är att sätta upp bilden på rätt höjd. Många personer placerar ofta skärmen för högt upp vilket kan göra det jobbigt att titta på den. För att hitta den rätt höjden behöver du bara sätta dig på soffan, blunda och när du öppnar ögonen och tittar rakt fram är det den platsen skärmen bör sitta på.

Ett annat tips är att mörklägga rummet och möjligtvis ljuddämpa det. Det kan du göra genom att placera ut mattor, tjocka mörka gardiner och andra textiler. Skulle rummet ha många hårda väggar finns det en risk att ljudet kommer att bidra till ekon. Häng därför upp lite textiler och andra mjuka material så kommer det förhindra det värsta ekot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *