Allt om Familjen Bridgerton

Utvalda bilder Allt om Familjen Bridgerton - Allt om Familjen BridgertonFamiljen Bridgerton är en serie som fått stor uppmärksamhet. Bland annat är det en av de mest populära TV-serierna i Sverige på Netflix just nu. Men vad handlar serien om och vilka är skådespelarna?

Postbild Allt om Familjen Bridgerton Vart kan jag se tv serien - Allt om Familjen BridgertonVart kan jag se tv-serien?

Det är en Netflix serie som exklusivt visas på denna streaming plattform. För att skapa ett Netflix konto bör du använda ett av dina bästa kreditkort för att undvika problem med registreringen.

Postbild Allt om Familjen Bridgerton En dramaserie baserad pa Julia Quinns romaner - Allt om Familjen BridgertonEn dramaserie baserad på Julia Quinns romaner

Denna populära amerikanska dramaserie är skapad av Chris Van Dusen och producerad av Shonda Rhimes. Själva serien är baserad på Julia Quinns bästsäljande romaner och utspelar sig i Regency, London i början av 1800-talet. I serien står den kraftfulla Familjen Bridgerton i centrum i en överdådig värld fylld av regler och dramatiska maktkamper. Familjen består av åtta sammansvetsade syskon som är på ständig jakt efter romantik, kärlek och äventyr. De besöker överdådiga balar för att hitta kärleken, men framför allt för att säkra familjens sociala ställning och ekonomi.

Postbild Allt om Familjen Bridgerton Vilka ar skadespelarna i tv serien - Allt om Familjen BridgertonVilka är skådespelarna i tv-serien?

Det finns en rad av bekanta ansikten i serien. Först och främst står Julie Andrews, även är känd i klassiska filmer såsom ”Mary Poppins” och ”Sound of Music” för den anonyma berättarrösten lady Whisteldown. Men bakom Familjen Bridgerton hittar vi andra bekanta skådespelare:

* Daphne Bridgerton spelas av Phoebe Dynevor

* Anthony Bridgerton spelas av Jonathan Bailey

* Luke Newton spelar Colin Bridgerton

* Claudia Jessie spelar Eloise Bridgerton

* Ruth Gemmell spelar Lady Violet Bridgerton

* Luke Thompson spelar Benedict Bridgerton

* Ruby Stokes spelar Francesca Bridgerton

* Will Tilston spelar Gregory Bridgerton

* Florence Hunt spelar Hyacinth Bridgerton

Postbild Allt om Familjen Bridgerton Blir det en till sasong av tv serien - Allt om Familjen BridgertonBlir det en till säsong av tv-serien?

Netflix har ännu inte bekräftat om det blir en till säsong av Familjer Bridgerton. Men med tanke på att den har slagit tittarrekord så är det en stor möjlighet att det blir en andra säsong.

Lucifer Säsong 5b

Utvalda bilder Lucifer Sasong 5b - Lucifer Säsong 5bJa, du läste rätt, snart kommer resten av den femte säsongen av serien som porträtterar vår favorit djävul och detta när han vandrar på jorden. Inte minst så befinner han sig i Los Angeles och vi får följa honom, se hans liv i den stora staden. Det är en serie som nästan inte fick fortsätta men som tack vare Netflix fick flera säsonger till. Det denna artikel dock vill tala om är att den nya fortsättningen på säsong fem av serien nu har fått ett datum när den kommer att släppas, artikeln kommer också att tala om vad som hänt hittils.

Postbild Lucifer Sasong 5b Datum for slapp av fortsattningen - Lucifer Säsong 5bDatum för släpp av fortsättningen

Det datum som är satt för fortsättningen är 28:e maj och det är alltså så att seriens femte säsong har delats upp i två delar. Detta på grund av pandemin, skådespelarna och alla andra bakom kulisserna som arbetat med serien har (precis som med många andra serier) varit tvungna att pausa inspelningen av serien. Vi har också fått reda på att det kommer en sista och sjätte säsong av serien. Ett tips när man tittar på Lucifer och njuter av den nya säsongen som kommer är att också njuta av HelloFresh och färska varor.

Postbild Lucifer Sasong 5b Om man ser fram emot serien - Lucifer Säsong 5bOm man ser fram emot serien och vill veta mer så kan man bege sig till Dns hemsida om tv-serier , de har massor med information om detta. Även om ni har en del information om olika tv-serier.

Slutligen kommer här en kort sammanfattning av vad som hänt så här långt i serien. I första säsongen träffas Lucifer och Chloe. Vi får också träffa Chloes exmake, terapeuten Linda och Lucifers två närmaste, brorn Amenadiel och demonen Maze. Längre fram avslöjas vem Lucifer är för allt fler. Det leder till intriger och när vi lämnar i säsong 5a så kom självaste Gud och avbröt ett bråk mellan tre av hans söner.

Oscar – Så här tros filmpriset fått sitt namn

Utvalda bilder Oscar Sa har tros filmpriset fatt sitt namn - Oscar - Så här tros filmpriset fått sitt namnOscar, eller Academy Award, är ett amerikanskt filmpris som har delats ut sedan slutet på 1920-talet. Det är ABC och amerikanska filmakademin som delar ut det och Oscar-priset anses vara det mest prestigefyllda filmpriset i världen. Varje år delas det ut statyetter till 24 kategorier, bland annat bästa film, bästa kvinnliga huvudroll, bästa manliga huvudroll och bästa regi för att nämna några. Det är inte endast vinst av en Oscar som bevisar hur duktig någon inom filmbranschen är, det räcker att bli nominerad.

Men hur fick filmpriset namnet ”Oscar”? Det finns flera teorier till detta, men ingen är helt säker på vilken teori som verkligen är sann, eller om de alla är påhittade.

Postbild Oscar Sa har tros filmpriset fatt sitt namn Vem ar egentligen Oscar - Oscar - Så här tros filmpriset fått sitt namnVem är egentligen Oscar?

Hur började filmpriset som årligen delas ut på Oscarsgalan egentligen kallas för just ”Oscar”? Teorierna är många, men vilken som verkligen stämmer är fortfarande oklart. Det kanske var en blandning av flera. Det finns dock ett antal teorier som dyker upp i de flesta texter som berättar om prisets namn.

En av teorierna är att namnet uppkom efter att Sidney Skolsky, en kolumnist, använde namnet Oscar i en artikel år 1934 som ett sätt att få filmpriset att kännas mer verklig. Han använde sig av repliken: ”Will you have a cigar, Oscar”, vilket är en välkänd vaudeville-replik. En annan teori om hur namnet kom till är berättelsen om filmakademins ordförande Bette Devis. Hon sägs ha namngett filmpriset efter Harmon Oscar Nelson, sin man. En tredje teori som är vanlig är att en av ledamöterna i akademin, Margaret Herrick, tyckte att statyetten liknade hennes farbror som hette Oscar.

Filmpriset döptes till Oscar, officiellt, år 1939 och idag är det i stort sett omöjligt att denna guldglimrande staty någonsin haft ett annat namn.