The Walking Dead – den populära zombie-serien

The Walking Dead är en av de populäraste tv-serierna om zombies över hela världen. Serien hade premiär 2010 och den är baserad på serietidningen med samma namn.

Handlingen börjar med att Rick Grimes, en småstadssheriff, blir skjuten vilket leder till att han hamnade i koma. När han sedan vaknar upp, helt ensam, på sjukhuset inser han att någonting är fel. Förvirrad och omtumlad tar han sig hemåt där han inser att både sonen och frun är försvunna. Grimes blir då besluten på att lista ut vad som egentligen hänt med sin familj. Det dröjer dock inte jättelänge innan han inser att världen har blivit drabbad av en epidemi, en zombie-epidemi.

Serien hade som sagt premiär år 2010 och har i skrivande stund 10 säsonger. Det sägs komma en 11 säsong med premiär i augusti år 2021. Sedan får vi helt enkelt vänta och se ifall det är den allra sista eller om det kommer mer av den spännande serien.

Andrew Lincoln

I huvudrollen som Rick Grimes får du möta Andrew Lincoln. Lincoln föddes 1973 i London och han gjorde sitt första kameraframträdande år 1994 i komediserien ”Births and Deaths”. Lincolns första stora roll var dock i BBC-dramat ”This Life” där han hade rollen som en av huvudpersonerna ”Edgar ”Egg” Cook”. Lincoln började spela rollen som Grimes år 2010 och stannade kvar i serien fram till säsong 9. Han har sagt att anledningen till varför han valde att lämna serien var så han kunde ha mer tid till sin familj istället. Tråkigt för fansen men samtidigt förstår nog de flesta varför han tog det beslutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *