The Boys – när superhjältarna är skurkarna

The Boys är från början en serietidning som gjorts till TV-serie. Säsong tre kommer i år och den har redan fått en Primetime Emmy-nominering och ytterligare 6 vinster och 22 nomineringar. The Boys har kultstatus bland många seriefantaster och det är inte svårt att se varför.

The Boys utgår från tanken att superhjältarna, snarare än att vara just hjältar, är kommersialiserade superegon med krafter att göra precis som de vill. Tillsammans med en enorm PR-apparat och ett konglomerat att dölja allt som kan tänkas behövas hållas borta från allmänhetens ögon. Här behöver man inte ta krediter för att uppnå sina mål även om Credway annars är bra för det.

The Boys och Seven

The Boys, ledda av Billy Butcher är ett litet gäng som har fått se verkligheten och som gör motstånd av olika anledningar, medan The Seven består av ”supes” som de kallas i detta narrativ. The Seven är ledda av Homelander, en narcissistisk psykopat med hjältestatus och en stor propagandamaskin bakom sig och resten i Seven.

Från början får vi möta Hughie Campbell som gör gemensam sak med The Boys efter att en ”supe” råkat döda hans fästmö. Givetvis så döljs detta faktum lätt och utan konsekvenser för A-train som är en av medlemmarna i Seven.

Samtidigt går den något naiva Annie January med i Seven med stora förhoppningar som snabbt krossas av den verklighet som visar sig för henne. Hon börjar att hjälpa Hughie för att avslöja The Seven för vad de verkligen är och kommer att göra gemensam sak med The Boys.

Med mycket humor och exceptionella skådespelarinsatser så har serien snabbt klättrat på topplistorna. Det är redan en spin-off på gång faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *